Internetverbinding

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen die je kunt kiezen; ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Niet alle verbindingen zijn via elke provider te krijgen, en ook niet op alle adressen. Wat voor jou de snelste verbinding kan zijn, hangt dus vooral af van de te kiezen providers én de internetverbindingen. Wat moet je weten over de snelheid en kosten van de soorten internetverbinding?

Glasvezel is het snelste internet, en nu ook nog vaak het duurste. Deze verbinding is nog niet in heel Nederland beschikbaar. ADSL en VDSL gaan via de telefoonlijn. ADSL is bijna overal beschikbaar, maar de snelheid is afhankelijk van de afstand tot de centrale van een provider. Hoe verder je er vandaan zit met je bedrijf, hoe minder goed de internetsnelheid. Soms is er vanaf een aantal kilometer al weinig signaal.

Bij VDSL komt de internetverbinding niet vanaf de centrale, maar van een kastje bij jou in de buurt. Hierdoor is VDSL vaak net iets sneller dan ADSL. Kabelinternet komt binnen via de kabel van de televisie, waardoor je dit soort internet altijd in combinatie met een tv-pakket moet afsluiten.

Wij adviseren  je graag naar de mogelijkheden.